Schulden hebben is zwaar, het geeft elke dag een beklemmend en angstig gevoel. U draagt deze last dag in, dag uit met u mee. Uw vrijheid wordt beperkt en de stress neemt toe. Wat nou als u de vaste lasten niet meer kunt betalen, afspraken over aflossingen niet na kan komen of de aanmaningen maar blijven komen? Op het moment dat u niet meer binnen een redelijke tijd uw schulden kan aflossen is er sprake van problematische schulden. Sinds 1 januari 2014 is het mogelijk om onder bewind te komen door het hebben van problematische schulden. Samen zoeken we naar een passende oplossing.

Wanneer u onder bewind komt door het hebben van problematische schulden gaan wij uw schulden inventariseren. Alle schuldeisers en deurwaarders worden aangeschreven en op de hoogte gebracht van het uitgesproken bewind. Wij vragen de schuldeisers de post naar onze postbus te zenden en niet langer naar u. Ook beschermen wij uw beslagvrije voet, dat wil zeggen dat u aan inkomsten krijgt waar u recht op heeft.

Hierdoor ontstaat er rust en stabiliteit in uw financiële situatie. Als de schuldenlast niet te hoog is en binnen redelijk tijd afgelost kan worden zullen wij proberen betalingsregelingen te treffen. Als schuldeisers niet akkoord gaan of de schulden te hoog zijn zal er schuldhulpverlening bij uw gemeente aangevraagd worden. Wij begeleiden u bij dit traject.

Heeft u vragen over problematische schulden of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op!

“Soms moet je veranderen om jezelf te kunnen blijven.”

Olaf Hoenson

photo credit: MrJamesBaker Transfer via photopin (license)

Weer werken aan
financiële zelfstandigheid

Wanneer u onder bewind staat door het hebben van problematische schulden is uiteindelijk het streven dat u uw financiën weer zelf gaat regelen. Op het moment dat er geen schulden meer zijn en alles overzichtelijk en stabiel is, gaan wij samen met u werken aan uw financiële zelfstandigheid.

Dit doen we door langzaam steeds meer verantwoordelijkheden bij u neer te leggen en tegelijkertijd kijken wij met u mee.  Het doel is dat u straks weer in staat bent uw eigen financiën te beheren en stabiel te houden, zonder stress. Wanneer het bewind is opgeheven komen wij nog tweemaal bij u thuis om u te begeleiden bij het voeren van uw eigen administratie.

Waarom kiest u voor
Strikt Bewindvoering?

• Persoonlijk en betrokken
• Deskundig en ervaren
• Transparant en heldere afspraken